Anders Reitan er ikke særlig glad i å stelle med bilen. Ikke er han veldig hyppig i vaskehallen heller. Men han liker å ha blank bil. Da han fikk TRIBOS på lakken for vel et år siden, fikk han både i pose og sekk, synes han selv.

Tekst/foto: Cathrine Årving

Anders er veldig glad i sin Alfa Romeo GT Q2, 2007 modell, og forteller at dette er hans største motoriserte kjærlighet siden han kjørte motorsykkel.

– Jeg er ikke særlig opptatt av biler og bilstell, men jeg er veldig glad i bilen min. Så da en kollega foreslo TRIBOS polymerbehandling av lakken ble jeg veldig nysgjerrig. En behandling som gjør bilen blank og lettstelt, og beskytter lakken over flere år tiltalte meg veldig. Jeg liker å få i pose og sekk, forteller han.

Anders fikk sin knallrøde Alfa Romeo behandlet hos Consol AS. Bilen ble først rubbet helt ned, før den fikk en ikke-keramisk, 2-trinns mekanisk påføring av polymer, en prosess som tetter porene i lakken slik at ikke smuss slipper til. Bilen lufttørket så i 24 timer innendørs. Resultatet ble en høyglans overflate, som forenkler rengjøringen av bilen, og gjør voks og polish overflødig.

– Da jeg kom for å hente bilen, var alt jeg kunne si WOW! Den taktile følelsen jeg fikk da jeg strøk hånden over den blanke lakken var bare helt utrolig. Jeg fikk en sånn barnlig glede over å ha en så fin bil. Og den dyprøde fargen på bilen kom veldig mye bedre fram.

Nå har Anders hatt TRIBOS på lakken i vel et år, og han trenger bare å spyle over bilen og vaske over felgene med en svamp, og så er bilen like blank.

– Men neste gang skal jeg nok sørge for å reparere alle riper og sår i lakken før jeg behandler bilen med TRIBOS. Når bilen blir så skinnende blank, kommer ripene lettere til syne. Men alt i alt er jeg utrolig fornøyd. Jeg synes bilen ble helt strøken, sier Anders med et smil.